Pizza Verde
INGREDIENTES ( 6 pessoas)500g massa de pizza preparada, de preferência de trigo integral
2 chávenas de brócolos picados
1/4 chávena de água
150 gramas de rúcula
Uma pitada de sal
Pimenta a gosto
1/2 chávena preparado pesto (pode comprar já pronto)
1 chávena de queijo mozzarela ralado
PREPARAÇÃO
Coloque no forno a massa de pizza numa forma untada com farinhaDeixe cozer até ficar crocante na parte inferior, por 8 a 10 minutos.
Enquanto isso, cozinhe os brócolos e a rúcula numa frigideira com um pouco de água. Tempere com sal e pimenta.
Espalhe uniformemente o pesto sobre a massa e cubra com a mistura de brócolos, polvilhe com queijo. Deixe cozer até ficar crocante e dourada ou até o queijo derreter, 8-10 minutos.
NUTRIÇÃO
Por porção: 323 calorias; 13 g de gordura (4 g Sat, 7 g mono); 19 mg de colesterol; 33 g de hidratos de carbono; 15 g de proteína; 3 g de fibra; 511 mg de sódio; 241 mg de potássio.
Nutrição Bonus: Vitamina C (45% valor diário), cálcio (34% dv), vitamina A (31% dv).
Carboidratos Parcelas: 2
Mais receitas aqui: http://projectonutrifood.blogspot.pt/
Fonte: http://www.eatingwell.com/
English Version
Green Pizza
INGREDIENTS (6 Servings)1 pound prepared pizza dough, preferably whole-wheat
2 cups chopped broccoli florets
1/4 cup water
5 ounces arugula ,any tough stems removed, chopped (about 6 cups)
Pinch of salt
Freshly ground pepper to taste
1/2 cup prepared pesto
1 cup shredded part-skim mozzarella cheese
PREPARATION
Position oven rack in the lowest position; preheat to 450°F. Coat a large baking sheet with cooking spray.
Roll out dough on a lightly floured surface to about the size of the baking sheet. Transfer to the baking sheet. Bake until puffed and lightly crisped on the bottom, 8 to 10 minutes.
Meanwhile, cook broccoli and water in a large skillet over medium heat, covered, until the broccoli is crisp-tender, about 3 minutes. Stir in arugula and cook, stirring, until wilted, 1 to 2 minutes more. Season with salt and pepper.
Spread pesto evenly over the crust, top with the broccoli mixture and sprinkle with cheese. Bake until crispy and golden and the cheese is melted, 8 to 10 minutes.
NUTRITION
Per serving: 323 calories; 13 g fat (4 g sat, 7 g mono); 19 mg cholesterol; 33 g carbohydrates; 15 g protein; 3 g fiber; 511 mg sodium; 241 mg potassium.
Nutrition Bonus: Vitamin C (45% daily value), Calcium (34% dv), Vitamin A (31% dv).
Carbohydrate Servings: 2
Exchanges: 2 starch, 1 vegetable, 1 medium fat meat, 1 1/2 fat
More recipes here: http://projectonutrifood.blogspot.pt/
Source: http://www.eatingwell.com/
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