sexta-feira, 7 de novembro de 2014

Nuggets de frango com parmesão - Parmesan-Crusted Chicken Tenders

Nuggets de frango com parmesão

INGREDIENTES (4 pessoas)
Azeite em spray
1/4 chávena de farinha de trigo
2 ovos grandes
1/2 chávena de queijo parmesão picado
1 chávena de farinha  de trigo integral 
500 gramas de nuggets de frango
1 colher de sopa de tempero italiano
1 colher de chá de alho em pó
1/4 colher de chá de sal
1 chávena de molho marinara, aquecida

PREPARAÇÃO
Preaqueça o forno a 230º C. Coloque uma  grelha numa forma e cubra com azeite em spray.
Coloque  farinha em um prato raso. Bata levemente os ovos noutro prato raso. Misture o parmesão e a farinha num terceiro prato raso.
Coloque os nuggets com tempero italiano, alho em pó eo sal em uma tigela média. Passe depois pela  farinha, no ovo e de seguida, passe na mistura de pão ralado, passe de seguida com azeite em spray para ficarem bem dourados 
Leve ao forno por 10 minutos. Vá virando para cozinhar de ambos os lados.  Sirva as propostas com molho marinara para acabar.


NUTRIÇÃO
Por porção: 293 calorias; 8 g de gordura (3 sat g, 2 g de mono); 140 mg de colesterol; 22 g de hidratos de carbono; 0 g açúcares adicionados; 31 g de proteína; 3 g de fibra; 603 mg de sódio; 465 mg de potássio.

Carboidratos Parcelas: 1 1/2

Para mais receitas visite : http://projectonutrifood.blogspot.pt/


Fonte: http://www.eatingwell.com/




English Version

Parmesan-Crusted Chicken Tenders

INGREDIENTS
Canola or olive oil cooking spray
1/4 cup all-purpose flour
2 large eggs
1/2 cup finely shredded Parmesan cheese
1 cup coarse dry breadcrumbs, preferably whole-wheat (see Note)
1 pound chicken tenders
1 tablespoon Italian seasoning
1 teaspoon garlic powder
1/4 teaspoon salt
1 cup marinara sauce, heated

PREPARATION
Preheat oven to 450°F. Place a large wire rack on a baking sheet and coat with cooking spray.
Place flour in a shallow dish. Lightly beat eggs in another shallow dish. Combine Parmesan and breadcrumbs in a third shallow dish. Toss tenders with Italian seasoning, garlic powder and salt in a medium bowl. Coat each tender in flour, shaking off any excess. Dip in egg and let any excess drip off. Then roll in the breadcrumb mixture. Place the tenders on the prepared rack. Generously coat the top of each tender with cooking spray.
Bake for 10 minutes. Turn each tender over and coat with cooking spray. Continue baking until the outside is crisp and the tenders are cooked through, about 10 minutes more. Serve the tenders with marinara sauce for dipping.

NUTRITION
Per serving: 293 calories; 8 g fat (3 g sat, 2 g mono); 140 mg cholesterol; 22 g carbohydrates; 0 g added sugars; 31 g protein; 3 g fiber; 603 mg sodium; 465 mg potassium.

Carbohydrate Servings: 1 1/2

More recipes here: http://projectonutrifood.blogspot.pt/


Source: http://www.eatingwell.com/

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