sábado, 25 de outubro de 2014

Pudim de Mirtilhos - Whipped Berry Pudding

Pudim de Mirtilhos

INGREDIENTES (8 pessoas)
4 chávenas  de água 
2 chávenas de mirtilhos (cerca de 1 litro), além de mais para guarnecer 
3/4 chávena de farinha de trigo 
3/4 chávenas de açúcar 
2 colheres de sopa de sumo de limão 
1/8 colher de chá de sal 

PREPARAÇÃO 
Leve a  água e os mirtilos a cozer numa panela média e ferva em lume médio-alto por 15 minutos. Coe os mirtilos, pressionando os sólidos; você terá ficará com o sumo.  (Deite as cascas fora). 
Lave a panela e deite o sumo lá dentro. Mexa a farina, açúcar, sumo de limão e sal. Cozinhe em lume médio-baixo, mexendo sempre, até a mistura engrossar ligeiramente, 2-4 minutos. Retire do lume e deixe arrefecer por 15 minutos. 
Transfira a mistura farina para uma batedeira e bata  em velocidade baixa por 1 minuto. Aumente para a velocidade alta e bata até aumentar de volume, com uma textura semelhante à de um marshmallow macio, por 8 a 10 minutos  
Deixe arrefecer por cerca de 2 horas. Sirva decorado com mirtilhos, se desejar

NUTRIÇÃO 
Por porção: 152 calorias; 0 g de gordura (0 g sat, 0 g mono); 0 mg de colesterol; 37 g de hidratos de carbono; 19 g de açúcares de adição; 23 g de açúcares totais; 2 g de proteína; 1 g de fibra; 47 mg de sódio; 52 mg de potássio. 

Nutrição Bonus: ferro (24% valor diário) 

Fonte: Eatingwell.com


Descubra mais receitas aqui em : http://projectonutrifood.blogspot.pt/




English Version

Whipped Berry Pudding

INGREDIENTS (8 servings)
4 cups water
2 cups blueberries (about 1 pint), plus more for garnish
3/4 cup wheat farina, such as Cream of Wheat (not instant)
3/4 cup sugar
2 tablespoons lemon juice
1/8 teaspoon salt

PREPARATION
Combine water and blueberries in a medium saucepan and bring to a boil over medium-high heat. Simmer, uncovered, for 15 minutes. Strain the blueberries, pressing on the solids; you will have 3 to 3 1/2 cups blueberry juice. (Discard the solids.)
Rinse the saucepan and return the juice to it. Stir in farina, sugar, lemon juice and salt. Cook over medium-low heat, stirring, until the mixture has thickened slightly, 2 to 4 minutes. Remove from the heat and let cool for 15 minutes.
Transfer the farina mixture to a stand mixer and beat with the whisk attachment on low speed for 1 minute. Increase speed to high and beat until doubled in volume, with a texture similar to fluffy marshmallow, 8 to 10 minutes more.
Refrigerate until chilled, about 2 hours. Serve garnished with blueberries, if desired.

NUTRITION
Per serving: 152 calories; 0 g fat (0 g sat, 0 g mono); 0 mg cholesterol; 37 g carbohydrates; 19 g added sugars; 23 g total sugars; 2 g protein; 1 g fiber; 47 mg sodium; 52 mg potassium.

Nutrition Bonus: Iron (24% daily value)

Carbohydrate Servings: 2 1/2

Source: Eatingwell.com


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