Muesli Escandinavo
INGREDIENTES
2 chávenas de flocos de aveia
2/3 chávena flocos de centeio, ou flocos de trigo
1/3 chávena de amêndoas picadas grosseiramente
2 colheres de sopa de coco ralado, (sem açúcar)
1/2 chávena de passas
2 colheres de sopa de mel
Meia colher de chá de essência de baunilha
Pitada de canela
1/4 de copo de linhaça moída (opcional; ver nota)
PREPARAÇÃO
Preaqueça o forno a 220º.
Unte uma forma com oleo em spray. Espalhe a Aveia e o centeio (ou trigo) na forma.
Leve ao forno por 10 minutos.
Misture as amêndoas e o coco; cozinhe até que a aveia fique estaladiça, cerca de 8 minutos.
Desligue o forno. Misture as passas para os muesli. Coloque o Mel no microondas por 10 segundos num copo de vidro.
Misture a baunilha e a canela; revista os muesli com o mel .
Volte a colocar os muesli no forno depois retire e deixe arrefecer completamente. Misture a linhaça, se estiver usando.
DICAS E NOTAS Cubra e leve no frigorifico até 2 semanas
NUTRIÇÃO
Por porção: 196 calorias; 5 g de gordura (1 g sat, 2 g mono); 0 mg de colesterol; 34 g de carboidratos; 6 g de proteína; 5 g de fibra; 6 mg de sódio; 209 mg de potássio
Fonte: Eatingwell.com
Descubra mais receitas aqui em : http://projectonutrifood.blogspot.pt/
English Version
Scandinavian Muesli
INGREDIENTS
2 cups old-fashioned or quick-cooking (not instant) rolled oats
2/3 cup rye flakes, or wheat flakes (see Note)
1/3 cup coarsely chopped almonds, (1 3/4 ounces)
2 tablespoons flaked coconut, (sweetened or unsweetened)
1/2 cup raisins
2 tablespoons honey
1/2 teaspoon vanilla extract
Pinch of cinnamon
1/4 cup flaxseeds, ground (optional; see Tip)
PREPARATION
Preheat oven to 350°F. Coat a baking sheet with cooking spray. Spread oats and rye (or wheat) flakes on the baking sheet. Bake for 10 minutes. Stir in almonds and coconut; bake until the oats are fragrant, about 8 minutes. Turn off the oven. Stir raisins into the muesli.
Microwave honey for 10 seconds in a glass measuring cup. Stir in vanilla and cinnamon; drizzle over the muesli and stir to coat. Return the muesli to the turned-off warm oven and let cool completely, about 2 hours. Stir in flaxseeds, if using.
TIPS & NOTES
Make Ahead Tip: Cover and refrigerate for up to 2 weeks.
Note: Rye or wheat flakes are simply rye or wheat kernels that have been steamed and rolled, oatmeal-style. Look for them in natural-foods stores.
Tip: Grind flaxseeds in a clean coffee grinder or dry blender just before using.
NUTRITION
Per serving: 196 calories; 5 g fat (1 g sat, 2 g mono); 0 mg cholesterol; 34 g carbohydrates; 6 g protein; 5 g fiber; 6 mg sodium; 209 mg potassium
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