quarta-feira, 29 de outubro de 2014

Arroz de frango com broculos - Chicken and Broccoli Rice Bowl Recipe

Arroz de frango com broculos


Ingredientes (4 pessoas)

3 chávenas de caldo de legumes
1 cebola  média picada
2 dentes de alho, finamente picado
250g de peito de frango sem pele desossada, cortada em cubos
1 chávena de arroz integral
3 chávenas de  brócolos
2 colheres de chá de tomilho fresco picado
1/4 chávena de pinhões torrados


Preparação

Coloque meio copo de água a ferver num tacho em lume alto

Adicione a cebola e o alho e cozinhe por cerca de 6 minutos ou até ficar macio. Misture o frango, arroz e o caldo. Leve para ferver. Tape e baixe o lume para médio-baixo e deixe ferver 30 minutos. Adicione os brócolos e continue a cozinhar cerca de 15 minutos ou até os brócolos e o arroz estarem cozidos e todo o líquido seja absorvido. Retire do lume e deixe descansar 5 minutos.
Sirva com o tomilho e os pinhões


Informações Nutricionais:
Por porção: 370 calorias (80)  gordura 9g total 1,5g gordura saturada, colesterol 50 mg, 170 mg de sódio, carboidratos 45g (6g de fibra alimentar, açúcar 3g), proteína 25g


Fonte: wholefoodsmarket.com



Chicken and Broccoli Rice Bowl Recipe

Chicken and Broccoli Rice Bowl Recipe





English Version


Chicken and Broccoli Rice Bowl Recipe


Ingredients (4 Servings)

3 cups low-sodium vegetable broth
1 medium yellow onion, chopped
2 cloves garlic, finely chopped
1 (8-ounce) skinless boneless chicken breast, cut into 3/4-inch cubes
1 cup long-grain brown rice
3 cups small broccoli florets
2 teaspoons chopped fresh thyme
1/4 cup toasted pine nuts
Preparation


Method

Bring 1/2 cup water to a simmer in a large high-sided skillet over medium-high heat. Add onion and garlic and cook about 6 minutes or until tender. Stir in chicken, rice and broth. Bring to a boil. Cover, reduce heat to medium-low and simmer 30 minutes. Add broccoli and continue to cook about 15 minutes or until broccoli and rice are tender and all liquid is absorbed. Remove covered pot from heat and let sit 5 minutes; uncover and fluff with a fork. Stir in thyme and pine nuts and serve.


Nutritional Info:
Per Serving:370 calories (80 from fat), 9g total fat, 1.5g saturated fat, 50mg cholesterol, 170mg sodium, 45g carbohydrate (6g dietary fiber, 3g sugar), 25g protein



Source: wholefoodsmarket.com

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