segunda-feira, 29 de setembro de 2014

Proteina Vegetal VS Proteina Animal


Nós todos sabemos que é importante para complementar a nossa dieta a adição de uma quantidade de proteína, mas que tipo de alimentos ricos em proteínas você deve comer ou o que suplemento de proteína que você deve tomar?
Qual é a diferença entre carne, laticínios, soja e proteína vegetal?
Muitas pessoas pensam que o uso de proteína é uma questão de animais contra vegetais. No entanto, embora a proteína animal seja "mais completa" do que muitas proteínas vegetais, não a torna automaticamente melhor. Por exemplo, a carne contém apenas cerca de 20% de proteína utilizável, por outro lado a Spirulina e Chlorella têm em média de 75-80% de proteína utilizável - e estas opções vegetais são tão completas como biodisponiveis. No mundo da proteína, nada é necessariamente o que parece à primeira vista. Na verdade, a questão de animais contra vegetais é um dos determinantes menos importantes quando se trata do uso da proteina.

Proteina Vegetal VS Proteina Animal

Vamos neste artigo ver as maiores diferenças entre a protena vgetal e a proteina de origem animal. O objetivo aqui é apenas avaliar o valor para a saúde do consumo destas 2  diferentes fontes de proteína, especialmente no tocante à sua utilização como fonte de suplomento.

A Biodisponibilidade da proteína tem muito a ver com o tipo e as quantidades relativas de aminoácidos presentes numa molécula de proteína em particular. Sim, o corpo tem a capacidade de converter e fazer muitos dos aminoácidos de que necessitam, os nove aminoácidos essenciais não podem ser fabricados pelo corpo e devem ser fornecidos pelo alimento que nós comemos. A maioria das proteínas de origem animal, por definição, contém todos os aminoácidos essenciais em quantidades suficientes. A proteína de cereais, a maioria dos cereais e legumes, podem conter todos os aminoácidos essenciais, mas o valor nestes alimentos vegetais é muitas vezes menor do que o ideal, especialmente os aminoácidos de cadeia ramificada. No entanto, esta é fácil para compensar, e é possível obter as proteínas de plantas que são extremamente concentradas.


Fonte: nutribodyprotein.com





English Version



We all know that adding a healthy amount of complete protein in our diet is important, but what type of high protein foods should you eat or what protein supplement should you take? What is the difference between meat, dairy, soy, and vegan protein?

Many people think that the usability of protein is a question of animal versus vegetable. However, even though animal protein is "more complete" than many vegetable proteins, it does not automatically make it better. For example, beef contains only about 20% usable protein. Spirulina and chlorella, on the other hand, average 75-80% usable protein -- and these vegan options are just as complete and just as bioavailable. Combine the right yellow pea and rice protein and you can hit numbers approaching 85-90% usable protein -- again with high protein bioavailability. In the world of protein, nothing is necessarily what it first seems. In fact, the issue of animal versus vegetable is one of the least important determiners when it comes to protein usability.


Animal Versus Vegetable Protein

Obviously, dismissing the issue in a sentence is not going to cut it, so let's spend a moment exploring the issue of animal versus vegetable protein. Also, we are not going to express an opinion on the morality or ethicality of eating meat. The purpose here is merely to evaluate the health value of different protein sources, particularly as they relate to their use as a "supplemental" protein source.

Protein bioavailability has much to do with the type and relative amounts of amino acids present in a particular protein molecule. Yes, the body has the ability to convert and make many of the amino acids it needs, but the nine essential amino acids cannot be manufactured by the body and must be supplied by the food we eat. Most animal proteins, by definition, contain all of the essential amino acids in sufficient amounts. The protein of cereals, most beans, and vegetables may contain all the essential amino acids, but the amounts in these plant foods is often less than ideal, particularly the branch chain amino acids. However, this is easy to compensate for, and it is possible to get plant proteins that are extremely concentrated.


Source: Nutribodyprotein.com

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